Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal STREETFOTÓZÁS 2023

STREETFOTÓZÁS 2023

Közzétette: Enczi Zoltán 2020. 01. 02. Olvasottság:11936

Lépj túl az unalmas városfotókon és töltsd meg tartalommal, mondanivalóval az utcai barangolásaidon készített felvételeket! Ez a mottója David Gibson könyvének, melyben egy teljesen új világba vezeti az Olvasót. A jó streetfotó sokkal többet mond egy egyszerű városképnél, ugyanakkor nem igényel különleges felszerelést és extra gyors gépet. Speciális szemléletre, látásmódra és érzékenységre azonban mindenképp szükség lesz, így amatőröknek és profiknak őszintén ajánljuk a könyvet.

Mi a streetfotózás? A streetfotós nem egyszerűen az utca látványosságait örökíti meg, hanem a város életérzését rögzíti. Őszinte, nem megrendezett életképeket fényképez, a városlakók mindennapjait, szellemes és abszurd pillanatait kapja lencsevégre a másodperc századrésze alatt. Ezeken a felvételeken életre kel a metropolisz, és hamisítatlanul hiteles történetek születnek. Talán pontosan ez az eredetiség az oka annak, hogy a streetfotózás ma fénykorát éli. Nemcsak a fotóművészek között népszerű, hanem ez lett az amatőr fotósok egyik legkedveltebb terepe. Milliós felszerelés vagy óriási technikai tudás sem kell hozzá, ráadásul egy rövid séta alatt is számtalan humoros, izgalmas pillanatot örökíthetünk meg. A hatásos felvételekhez azonban ismerni kell a streetfotósok jól bevált trükkjeit!

Ez a kiadvány sokkal több, mint egy átlagos fotós kézikönyv. Merőben új szemléletet, módszereket mutat be, miközben külön cikkekben ismerhetjük meg a világ legkiválóbb streetfotósainak trükkjeit, látásmódját. A könyv szerzője David Gibson, a világ egyik legjobb streetfotósa, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy az ?utca művészete? elismertté és népszerűvé váljon.

A szerző nem egyszerű gépbeállítási tanácsokat és "képrecepteket ad" ? ebben a könyvben nem ez a cél ? , hanem eredeti gondolkodásmódot, bevált streetfotós "vadászmódszereket", kompozíciós trükköket, friss szemet... 

Talán pontosan ez az eredetiség az oka annak, hogy a streetfotózás ma fénykorát éli, és a fotóművészek mellett ez vált az amatőr fotósok egyik legkedveltebb terepévé. Ebben a műfajban az egyszerű géppel vagy okostelefonnal is sikeresek lehetünk, ráadásul egy rövid városi séta alatt is számos humoros vagy izgalmas pillanatok örökíthetünk meg. A hatásos felvételekhez azonban ismerni kell a streetfotósok évtizedek alatt összegyűjtött, jól bevált trükkjeit, műhelytitkait! 

A 2023-as kiadásunkban azt is körüljárjuk, hogy Magyarországon mikor, milyen engedélyekkel fotózhatjuk az utca emberét.


Szerző: David Gibson, lektorálta: Enczi Zoltán
Méretek, terjedelem: 192 oldal, 180x235 mm, 750 gr
 
Könyvrecenzió itt

Bolti ár: 6790 Ft
Megrendelhető kiadó áron (4890 Ft) itt: 


A megrendeléshez kattints ide!
  
    

A(z) Kiadványok rovat összes cikke:

2022. 10. 06. Tippek és trükkök kezdő fotósoknak 2023

2022. 04. 03. Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek - 2024

2020. 11. 04. Digitális fotózás tükörreflexes és MILC géppel 2021 ? Frissített kiadás

2020. 10. 27. Tájfotózás és épületfényképezés 2021

2020. 01. 02. STREETFOTÓZÁS 2023

2017. 09. 06. A vadvilág fotózása

2002. 01. 14. Chika Miyata - Hogyan rajzoljunk le szinte mindent

Ideart Az oldal 18 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég