Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal Fotózzon könnyedén...

Fotózzon könnyedén...

Kedves Olvasó,

Kezdőknek, utazóknak, hétvégi fotósoknak, természetfotósoknak, tájfotósoknak, cserélhető objektíves géppel fényképező haladóknak egyaránt kínálunk naprakész szakirodalmat. Könyvek színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy fotóriporterek, természetfotósok, rutinos hobbifotósok és fotóiskolák is gyakran vásárolják könyveinket, és munkáink a tematikus slágerlisták élén szerepelnek. A fotótanfolyamok tankönyvként használják kezdőknek szóló kiadványainkat, melyek szöveganyagát zömmel magyar szerzők jegyzik, így az aktuális világtrendek mellett tökéletesen ismerjük a hazai viszonyokat is. 


Ez a két történet mutatja leginkább kiadónk filozófiáját
:

Az első kiadványunk készítése közben, sok évvel ezelőtt furcsa dolgokat tapasztaltam. A könyv magas rangú szakmai lektora azt kifogásolta, hogy miért kötöm az olvasóim orrára az expozíciókorrekcióval kapcsolatos (egyébként alapszintű és nagyon fontos) dolgokat. "Ez nem tartozik az olvasókra, maradjon a profik titka!" A mai napig nem tudom elfogadni ezt a fajta gondolkodást. Zárjuk ki a tanulni vágyó, amatőr fotósokat a valódi tudástól, és adjunk helyette valami kevesek számára érthető, ködös fennhéjazást? Ez a fajta gondolkodás kicsinyes, és csak a szakmai féltékenységéről szól. Mi nem tudjuk elfogadni ezt a fajta korlátoltságot! Olyan könyvre van szükség, ami ködösítés, mellébeszélés nélkül, érthetően írja le a legalapvetőbb ismereteket és a műhelytitkokat is felfedi. Mindent, ami egy jó fotóhoz kell.  
       A másik: állandó harcot vívunk a műszaki szakírókkal azért, hogy az érthetőséget ne áldozzák fel a műszaki pontosság kedvéért. A műszaki szakírók gyakori hibája, hogy az Olvasó helyett a magasan képzett kollegáiknak írnak, mert nekik az a fontos, hogy ők és néhány elismert fotós barátjuk kellően magas szintűnek érezzék az írásaikat. Ezzel a hozzáállás szintén távol áll tőlünk, ez egy újabb zsákutca. A fotózással kapcsolatos magas szintű tudásanyagot könnyedén, érthető nyelven is le lehet írni, és mi meg is tesszük ezt.

Kezdő vagy haladó?
Más jellegű könyvek kellenek egy kezdőnek és teljesen mások egy rutinos hobbifotósnak. A haladó szintű leírások megértéséhez szükség van az alapok ismeretére, így ha az Olvasó túl bonyolultnak találja valamelyik könyvünket, akkor valószínűleg nem a megfelelő szintű könyvet vette le a könyvespolcról. A kezdőknek két könyvet ajánlunk: A Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek és a Tippek és trükkök kezdő fotósoknak címűt. Ezek könnyen emészthető, szemléletes képekkel illusztrált könyvek, melyek közül az előbbi a sokadik kiadásában jelenik meg és rendszeres frissítésen esik át. E két kiadvány alapozhatja meg a tudásunkat. Haladó szinten már mást ajánlunk. A tükörreflexes technika kedvelőinek a Digitális fotózás műhelytitkai tükörreflexes és MILC géppel című könyv például a technikai információk mellett a fotózás esztétikai részével is magas szinten foglalkozik. Ez már haladó szintű leírás, melyben a hivatásos fotósok is találnak újdonságokat. Szintén haladó szint a Vadvilág fotózása, illetve a Streetfotózás, e két mű már speciális területekre koncentrál, ahol részletesen leírjuk például az említett témakörök technikai feltételeit, eszközeit, gyakorlatát, buktatóit és a profi fotósok munkamódszereit. A Tájfotózás és épületfotózás szintén haladó könyv, de mivel nem igényel drága gépet és speciális tudást, akár az ambiciózus kezdőknek is ajánlható.

Aktualitás
A könyveinket minden új kiadásnál rendszeresen frissítjük, így az eszközökkel és a beállításokkal foglalkozó részek zömmel aktuális vagy 1-2 éves információkra épülnek. Mivel a fotózás a technikai eszközökre épül, így jelentős különbségek lehetnek ilyen szempontból egy régi és egy új kiadás között. Fontosnak tartjuk ezen információk frissítését, hiszen például egy új funkció vagy eszköz jelentősen kitágíthatja lehetőségeinket és az eddig lehetetlennek tartott helyzetek fotózását is megoldhatja. A fotós szem és a kompozíciós alapelvek azonban nem változnak, ezeket a fejezeteket ritkábban csupán az aktuális, népszerű irányzatoknak megfelelően frissítjük.


Profi szintű információk az amatőrök számára is érthető nyelven! Kiadónk 20 éves működése erről szól, és valószínűleg ennek köszönhetjük azt is, hogy a fotós szakirodalom világsikerei mellett régóta meg tudjuk tartani a vásárlók bizalmát.

Köszönjük!


Enczi Zoltán
Szerző, szerkesztő

Ideart Az oldal 19 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég