Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal Rainbow-Slide könyvek fotózzon könnyedén...

Rainbow-Slide könyvek fotózzon könnyedén...

Kedves Olvasó,

Kezdőknek, utazóknak, hétvégi fotósoknak, természetfotósoknak, tájfotósoknak, tükörreflexes géppel fényképező haladóknak egyaránt kínálunk naprakész szakirodalmat. Könyvek színvonalát mi sem jelzi jobban, mint hogy fotóriporterek, természetfotósok, rutinos hobbifotósok is gyakran vásárolják könyveinket, és munkáink a tematikus slágerlisták élén szerepelnek (általában megelőzve a tengerentúli slágerszerzők szakkönyveit). A fotótanfolyamok tankönyvként használják kezdőknek szóló kiadványainkat, melyek szöveganyagát magyar szerzők és tengerentúli barátaink jegyzik, így az aktuális világtrendek mellett tökéletesen ismerjük a hazai viszonyokat is. 


Ez a két történet mutatja leginkább kiadónk filozófiáját
:

Az első kiadványunk készítése közben, sok évvel ezelőtt furcsa dolgokat tapasztaltam. Az épp készülő könyvünk magas rangú szakmai lektora azt kifogásolta, hogy miért kötöm az olvasóim orrára az expozíciókorrekcióval kapcsolatos (egyébként alapszintű és nagyon fontos) dolgokat. Ez nem tartozik az olvasókra, maradjon a profik titka! A mai napig nem tudom elfogadni ezt a fajta gondolkodást. Zárjuk ki a tanulni vágyó, amatőr fotósokat a valódi tudástól, és adjunk helyette valami kevesek számára érthető, ködös fennhéjazást? Ez a fajta gondolkodás kicsinyes, a régi idők szakmai féltékenységéről szól. Mi nem tudjuk elfogadni ezt a fajta korlátoltságot! Olyan könyvre van szükség, ami ködösítés, mellébeszélés nélkül érthetően írja le a legalapvetőbb ismereteket és a féltettebb fotós titkokat is felfedi. Mindent, ami egy jó fotóhoz kell.  
       A másik: állandó harcot vívunk a műszaki szakírókkal azért, hogy az érthetőséget ne áldozzák fel a műszaki pontosság kedvéért. A műszaki szakírók gyakori hibája, hogy az Olvasó helyett a Műszaki Egyetemet végzett kollegáiknak írnak, mert nekik az a fontos, hogy ők és néhány elismert fotós barátjuk kellően magas szintűnek érezzék a cikkjeiket. Ezzel a hozzáállással nem lehet megértetni és megszerettetni a fotózást, ez egy zsákutca, hiszen az amatőr fotósok csak a töredékét értik meg ezen információknak. A fotózással kapcsolatos magas szintű tudásanyagot könnyedén, érthető nyelven le lehet írni, és mi meg is tesszük ezt.
     Természetesen a haladó szintű leírások megértéséhez szükség van az alapok ismeretére, így, ha az Olvasó nem ért valamit, akkor valószínűleg nem a megfelelő szintű könyvet vette le a könyvespolcról. A kezdőknek két könyvet ajánlunk: A Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek és a Fotózásról utazóknak, nyaralóknak címűt. Ezek könnyen emészthető, szemléletes képekkel illusztrált könyvek, melyek a sokadik kiadásban jelennek meg, és évente aktualizáljuk őket. E két kiadvány megadja a kellő alapokat a haladó szintű könyveinkhez.  A tükörreflexes technika kedvelőinek a Digitális fotózás műhelytitkai tükörreflexes géppel című könyv például a technikai információk mellett a fotózás esztétikai részével is magas szinten foglalkozik. Ez már haladó szintű leírás, melyben a hivatásos fotósok is találnak újdonságokat. Szintén haladó szint a Tájak és városok, valamint a Makrofotózás és teleobjektíves fényképezés című könyvek. E két mű az alapokon túl a speciális területekre koncentrál, és kifejezetten magas szintű információkat nyújt - érthetően. Az Olvasó itt részletes leírást kap például az említett témakörök technikai feltételeiről, eszközeiről, gyakorlatáról, buktatóiról, és a profi fotósok munkamódszereiről.

Profi szintű információk az amatőrök számára is érthető nyelven! Kiadónk 15 éves működése erről szól, és valószínűleg ennek köszönhetjük azt is, hogy a fotós szakirodalom világsikerei mellett régóta meg tudjuk tartani a vásárlók bizalmát.

Köszönjük!


Enczi Zoltán

Szerkesztő

Ideart Az oldal 38 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég