Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal Kiadványok

Kiadványok

Fotósuli kezdőknek, a legújabb gépekkel, technikai újdonságokkal. A slágerlistás könyv tizenhatodik kiadásában a kezdők számára is érthetően, látványos fotókon keresztül mutatjuk be a digitális fényképezés alapjait, a fotós trükköket, illetve a legjobb kezdő és haladó szintű fényképezőgépeket.
Hiába jelennek meg az apró akciókamerák, hiába dobták piacra a vadonatúj fotófunkciókkal ellátott mobiltelefonokat vagy kiskompaktokat, a legjobb fotósok ma is cserélhető objektíves fényképezőgépet használnak. Nézzük, milyen lehetőségeket tartogat a DSLR és a MILC világ.
Hogyan készíthetünk fantasztikus fényképeket utazásaink, kirándulásaink során? Az ötödik kiadásban megjelenő kiadvány választ ad erre a kérdésre, miközben bevezet a táj- és épületfotózás rejtelmeibe, megismertet a legújabb trendekkel, fényképezőgépekkel.
Minden téma fotózásának megvannak a maga praktikái, melyek nélkül nem lehet igazán szép képeket készíteni. Más trükkökre van szükség a tájfotózásnál, másra az állatok fényképezésénél, és szintén más megoldások kellenek az épületek, a portrék, a rendezvények, a házikedvencek vagy a csillagok fotózásánál, és persze egy mobiltelefonnál is kellenek speciális megoldások. Ezek a kipróbált módszereket legtöbbször a gépbeállításoknál vesszük elő, de nagyon sok olyan hasznos kompozíciós fogást is bemutatunk, melyek garantáltan nem szerepelnek a használati útmutatókban. Ez a könyv ezekről a praktikus trükkökről szól, emellett azonban részletesen foglalkozunk a kezdő fotós leggyakoribb témáinak fotózásával – köztük számos olyan területtel, amelyeket az eddigi könyveinkben nem érintettünk (ételfotózás, portréfotózás, esküvői fotózás, kutyák és macskák magas szintű fotózása, csillagfotók, mobiltelefonos fotózás). A könyv a 2021-ben megjelenő fényképezőgépekkel és kiegészítőkkel mutatja be ezeket a műhelytitkokat.
Lépj túl az unalmas városfotókon és töltsd meg tartalommal, mondanivalóval az utcai barangolásaidon készített felvételeket! Ez a mottója David Gibson könyvének, melyben egy teljesen új világba vezeti az Olvasót. A jó streetfotó sokkal többet mond egy egyszerű városképnél, ugyanakkor nem igényel különleges felszerelést és extra gyors gépet. Speciális szemléletre, látásmódra és érzékenységre azonban mindenképp szükség lesz, így amatőröknek és profiknak őszintén ajánljuk a könyvet.
Az ötödik kiadásban megjelenő könyv a vadvilág fotózását írja le minden eddiginél részletesebben. Ebből a kiadásból most kimaradt a makrofotózás témaköre, helyette jóval nagyobb terjedelemben foglalkozunk a vadfotózás kiegészítőivel, technikai oldalával (távirányítók, triggerek, vakufény szűkítők, wifi-erősítők) a különböző lestípusok kialakításával, az eltérő élőhelyeken előforduló emlős- és madárfajokkal, illetve azok leírásával, etológiájával.
Ha úgy érzed, hogy nem túl erős a rajzkészséged vagy szeretnéd felfrissíteni a rajztudásod, ezt a könyvet Neked találták ki!
A világszerte népszerű japán szerző 2000 illusztráción keresztül kalauzol lépésről lépésre a rajz világába.
Gyerekeknek és szülőknek egyaránt ajánlott!
Ideart Az oldal 44 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég