Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal Digitális fotózás kezdőknek 2021

Digitális fotózás kezdőknek 2021

Közzétette: Enczi Zoltán 2017. 09. 06. Olvasottság:27509

Amikor megvásároljuk első digitális fényképezőgépünket, gyorsan ráébredünk, hogy a géphez mellékelt használati útmutató önmagában nem garancia a szép fotókra. Félrevezetőek a rajzok, nem elég részletes, túl egyszerű vagy éppen bonyolult a leírás, ráadásul arról egyik kiadvány sem beszél, hogy az adott beállításokat mikor és miért kell végrehajtani, mi fán terem a fotós látásmód és egyáltalán, mi a titka a jól sikerült fényképeknek. Könyvünk látványos képeken, magyarázó példákon keresztül mutatja be a digitális fotózás alapjait, és gyakorlati fotótippeket ad a legnépszerűbb témák fényképezésével kapcsolatban. A kezdőknek szóló kiadványunk első részében Máté Bence remek képei közül is láthatunk néhányat.

A kezdőt ma csak egy megfizethető fényképezőgép és némi tudás választja el a látványos fotóktól. Higgyék el, a mai technikai színvonal mellett ez a „szakadék“ korántsem áthidalhatatlan. Gyakorlással, szépérzékkel bárki eljuthat egy viszonylag jó szintre, és eséllyel szerepelhet fotópályázatokon, kiállításokon. Mindehhez nem kell több, csak megfelelő fényképezőgép, pár jó fotós szakkönyv és néhány szabad hétvége, amikor begyakoroljuk a fontosabb trükköket. Ebben a kötetben pontosan ezt a szemléletet adjuk át az olvasónak, és eloszlatjuk azt a tévhitet, miszerint profi szintű felvételeket csak hivatásos fotósok készíthetnek. Néhány fejezet a sok közül: alapvető fogalmak a fotózásban, tájfotózás, épületfotózás, akciófotók, makrofotók, panorámafotók, házikedvencek fotózása, videózás fényképezőgéppel, a leggyakoribb hibák fotózás közben, expozíciós alapok, a fényképezőgép beállításai, a fényképek feldolgozása, a fotók kinyomtatása...
A technika villámgyors fejlődése miatt ezt a kiadást a 2021-ben megjelenő fényképezőgépekkel, objektívekkel, kiegészítőkkel egészítettük ki, és bővebb fejezetet kaptak az egyre divatosabb MILC gépek. 
   Mivel a könyvben szereplő trükkök, beállítások minden digitális fényképezőgépre egyaránt vonatkoznak és a képkompozíció szabályai is általánosak, így - márkától függetlenül - kompakt gépekhez, bridzs gépekhez, tükörreflexesekhez, MILC gépekhez egyaránt ajánljuk a könyvet.

A kiadvány második része már elérhető (Tippek és trükkök kezdő fotósoknak).


Bolti ár: 3990 Ft
Megrendelhető kiadó áron (2890 Ft) itt: 

A megrendeléshez kattints ide!
Vélemények a korábbi kiadásokról (Facebook):

Szabolcs: Nekem már a jézuska meg is hozta.
Judit: alig bírtam letenni szenteste.
Zoltán: érdemes megvenni, tudom ajánlani.
Péter: Én csak ajánlani tumom ezt a könyvet!
Bálint: Jó könyvek!
Ricsi: nekem is ma jött meg, érdemes megvenni. Tele van képekkel, ami nagyon jó.
Detti: jó könyv, nekem is megvan!


A(z) Kiadványok rovat összes cikke:

2020. 11. 04. Digitális fotózás tükörreflexes és MILC géppel 2021 – Frissített kiadás

2020. 10. 27. Tájfotózás és épületfényképezés 2021

2020. 10. 06. Tippek és trükkök kezdő fotósoknak 2021 - Digitális fotózás kezdőknek II

2020. 01. 02. STREETFOTÓZÁS

2017. 09. 06. Digitális fotózás kezdőknek 2021

2016. 09. 14. A vadvilág fotózása

Ideart Az oldal 46 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég