Rainbow-Slide Bt. - www.fotoszakkonyv.hu - info@fotoszakkonyv.hu | nyomtatta: vendég


Richard Keating és Enczi Zoltán hivatalos honlapja
A Rainbowslide könyvek hivatalos honlapja
Főoldal STREETFOTÓZÁS

STREETFOTÓZÁS

Közzétette: Enczi Zoltán 2020. 01. 02. Olvasottság:7298

Lépj túl az unalmas városfotókon és töltsd meg tartalommal, mondanivalóval az utcai barangolásaidon készített felvételeket! Ez a mottója kiadónk hamarosan megjelenő könyvének, melyben a szerző olyan világba vezeti be az olvasót, melyet eddig egyetlen hazai kiadvány sem érintett. A jó streetfotó sokkal többet mond egy egyszerű városképnél, ugyanakkor nem igényel különleges felszerelést és extra gyors gépet. Speciális szemléletre, látásmódra és érzékenységre azonban mindenképp szükség lesz, így amatőröknek és profiknak őszintén ajánljuk a könyvet.

Mi a streetfotózás? A streetfotós nem egyszerűen az utca látványosságait örökíti meg, hanem a város életérzését rögzíti. Őszinte, nem megrendezett életképeket fényképez, a városlakók mindennapjait, szellemes és abszurd pillanatait kapja lencsevégre a másodperc századrésze alatt. Ezeken a felvételeken életre kel a metropolisz, és hamisítatlanul hiteles történetek születnek. Talán pontosan ez az eredetiség az oka annak, hogy a streetfotózás ma fénykorát éli. Nemcsak a fotóművészek között népszerű, hanem ez lett az amatőr fotósok egyik legkedveltebb terepe. Milliós felszerelés vagy óriási technikai tudás sem kell hozzá, ráadásul egy rövid séta alatt is számtalan humoros, izgalmas pillanatot örökíthetünk meg. A hatásos felvételekhez azonban ismerni kell a streetfotósok jól bevált trükkjeit!

Ez a kiadvány sokkal több, mint egy átlagos fotós kézikönyv. Merőben új szemléletet, módszereket mutat be, miközben külön cikkekben ismerhetjük meg a világ legkiválóbb streetfotósainak trükkjeit, látásmódját. A könyv szerzője David Gibson, a világ egyik legjobb streetfotósa, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy az „utca művészete” elismertté és népszerűvé váljon.

A szerző nem egyszerű gépbeállítási tanácsokat és "képrecepteket ad" – ebben a könyvben nem ez a cél – , hanem eredeti gondolkodásmódot, bevált streetfotós "vadászmódszereket", kompozíciós trükköket, friss szemet... 

Szerző: David Gibson, lektorálta: Enczi Zoltán
Méretek, terjedelem: 192 oldal, 180x235 mm, 750 gr
 
Bolti ár: 5490 Ft

Már raktáron!

Megrendelhető kiadói kedvezménnyel, 3990 Ft-os áron itt:
https://www.nika.hu/rainbow-slide-m-66  
    

A(z) Kiadványok rovat összes cikke:

2020. 10. 27. Tájfotózás és épületfényképezés 2021

2020. 10. 06. Tippek és trükkök kezdő fotósoknak

2020. 01. 02. STREETFOTÓZÁS

2017. 11. 04. Digitális fotózás tükörreflexes és MILC géppel - 2018

2017. 09. 06. Digitális fotózás kezdőknek 2020

2016. 09. 14. A Vadvilág fotózása – 2019

Ideart Az oldal 50 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég